Składniki
- 1 jajko
- ok pół szklanki mąki
- kawałek sera żółtego
- 4 plastry szynki
- cebula
- 5 pieczarek
Na patelni podsmażamy chwilkę pieczarki pokrojone w kostkę lub plastry razem z posiekaną cebulką.
Szynkę kroimy w większą kostkę, ser tarkujemy na dużych oczkach.
Dodajemy wszystkie składniki do ciasta, mieszamy dokładnie i doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać szczypiorek.
Smażymy na oleju z oby stron (ok 4 min z każdej) , ser się rozpuści i placuszki będą naprawdę pyszne. Lubię jeść je z majonezem :)
Uwaga- robiłam kiedyś wersję z piersią kurczaka zamiast szynki . Surową pierś kroimy w niedużą kostkę i mieszamy z ciastem tak jak w przypadku szynki.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz